Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Предавање Милована Балабана „СССР после Стаљина“ 20. јула на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање историчара Милована Балабана на тему „СССР после Стаљина“ можете погледати 20. јула у 21.00 час на Јутјуб каналу КЦНС.
ссср
Фото: Културни центар Новог Сада

На предавању ће бити речи о СССР-у после Стаљина, дугом Хладном рату вођеном са САД, који је исцрпио комунистичку империју и довео до њеног слома, структури друштва земље, као и привредном развитку, односно све сигурнијем заостајању у односу на политички Запад. Исто тако говориће се о лидерима који су наследили Стаљина, пре свих Никити Хрушчову и Леониду Брежњеву.

Како је СССР функционисао у време њихове владавине, али и у време владавине њихових наследника, пре свих у време владавине Горбачова, када је и дошло до урушавања некада моћне империје. Посебно ће бити апострофирани разлози кризе у држави, као и читавом источном лагеру, али и узроци заостајања који су завршили сломом и у сваком смислу (идеолошком и материјалном) пропашшћу СССР-а и руског комунистичког експеримента.

Милован Балабан је историчар и дугогодишњи сарадник Културног центра Нови Сад. Наступао је у преко 300 телевизијских емисија на многобројним телевизијама (укључујући и оне са националном фрекфенцијом) као политички аналитичар и водитељ, где је коментарисао и расправљао на теме државне, регионалне и глобалне политике и друштвених појава и кретања, како у земљи тако и у свету.

Dr Aleksandra Kolaković na temu „Francuzi o srpskim vladarima i političarimaˮ 20. jula na Jutjub kanalu KCNS

Преузмите андроид апликацију.