Почетна > Србија
Србија

Православна Нова Година уз Бреговића на Експо 2020 Дубаи

Горан Бреговић, светски познати музичар, са више од шест милиона продатих албума, и његов надалеко чувени Оркестар за свадбе и сахране, наступиће на Светској изложби у Дубаију, 13. јануара за Православну Нову годину.
Фото: Танјуг/Председништво Србије/БГ

Бреговић ће наступити на једној од највећих сцена у оквиру Експо-а  у 19.00 сати по локалном времену, најавили су из Српског павиљона у Дубајиу.

Бреговић је публици пред наступ поручио да је веома поносан што ће наступити на Светској изложби Експо 2020 у Дубаију и то баш за Православну Нову годину.

„Позивам све да нам се придруже и обећавам да ће бити лудо. Скоро 20 година нисам написао ништа што је тужно. Моја музика је весела, позива људе на игру, на радост, без обзира које год да су вере или нације. Верујем да ће публика у Дубаију то препознати и да ћемо направити сјајан провод,” каже Бреговић.

Светска изложба – Експо 2020 Дубаи, одржава се од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022, а тема наступа Републике Србије је “Србија ствара идеје – Инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност”.

Кроз атрактиван и оригиналан програм наступа Србије, који за шест месеци подразумева више од 150 различитих догађаја , што на самом Павиљону, што на неким од Експо локација – наши врхунски уметници, извођачи, музичари, креативци имају прилику да се представе целом свету и да, као најбољи креативни амбасадори, представљају Србију.

До сада је Павиљон Србије посетило више од 500 000 посетилаца, а очекује се да до краја Светске изложбе, у Српски павиљон посети више од милион људи.

Šta je osim lepote Srbije izloženo na EKSPO 2020 u Dubaiju

Преузмите андроид апликацију.