Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Правило 2-2-2: Уколико је ваш брак у кризи и у њему влада монотонија пробајте са овом методом

Терапеут за парова објаснила шта је правило 2-2-2.
Фото: Pexels/Cottonbro studio

Наша рутина је углавном сасстављена од важних обавеза, бриге о себи, задацима, али не смемо заборавити да у тим дневним активностима пронађемо времена за свог партнера. Сви терапути за парове се једногласно слажу да је заједничко провођење времена од суштинског значаја за јаку везу.

„Многи парови погрешно мисле да рад на њиховој вези треба да буде напоран рад на питањима као што су везаност и решавање сукоба. Ове ствари су важне, али темељ дуготрајне љубави је изграђен на заједничким успоменама и дубокој повезаности.“ – објаснила је терапеут за парове Лаура Силверстеин.

У овоме вам може помоћи магично правило 2-2-2 за које многи сматрају да избацује везу из монотоније и помаже да се дубље повежете са партнером.

Шта је правило 2-2-2? Функционише на следећи начин:

Сваке две недеље изађите на вечеру.
Свака два месеца идите негде за викенд.
Сваке две године одлазите негде сами на недељу дана.
Путовање ван града захтева планирање и није лако доступна или приступачна опција за све. Ипак, ово правило пружа добру полазну тачку за преиспитивање начина да уживате у нечијем присуству.

„Правило 2-2-2 обезбеђује структуру и одговорност тако да се ви и ваш партнер побринете да се забавите и не ризикујете да своју везу ставите на последње место док управљате логистиком свакодневногживота“, објашњава терапуткиња.

Многа истраживања указују да је приоритет заједничко време. Налази сугеришу да су појединци двоструко срећнији када су са својим супружником него када су сами. Још једна сјајна ставр код овог правила јесте што можете да мењате бројеве.

Уколико желите да интезивно разбијете монотонију у браку, можете да пробате приступ 1-1-1 који подразумева изласке једном недељно, заједнички викенд једном месечно и одмор од недељу дана једном годишње.

Без обзира да ли следите правило 1-1-1 или 2-2-2, поента је да издвојите време само за вас двоје јер је то важан корак у стварању трајне љубави.

Činjenice koje niste znali o Venecijanskim gondolama

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке