Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пожутела пластика изгледаће као нова: Уз помоћ ових средстава избелите старе утичнице, прекидаче…

У домаћинству постоји велики број ствари које су израђене од пластике, а оне које су беле боје често веома брзо поприме ружну жућкасту нијансу.
Фото: Pexels/Cottonbro studio

Ако и вас нервирају пожутели оквири прозора, утичнице које више нису беле боје, даљински управљачи који су од стајања променили боју имамо супер вести за вас.

Уз помоћ једноставног трика сви ови пластични комади намештаја поново ће засијати блиставо белом бојом.

Ево како да им вратите сјај без много муке и труда.

Пре него што кренете у акцију чишћења припремите следеће:

-посуду коју ћете напунити водом
-средства за прање
-меку тканину којом ћете утрљавати средства на пластичну површину
-суве пешкире
-четкице за зубе и
-гумене рукавице којима ћете заштитити своју кожу

Како скинути жутило с пластике различитим средствима?

Прво с чим можете да покушате да уклоните ружне флеке јесте свемогућа сода бикарбона. Умочите један крај крпе у воду, а затим у соду бикарбону и лаганим кружним покретима истрљајте површину којој желите да вратите стари сјај. Након минут, два трљања требало би да се виде резултати.

Такође, соду можете растворити у мало воде и тиме покушати да истрљате све површине које су запрљане и које су попримиле жуту боју.

Још једна ствар коју можете користити за чишћење жутила на прозорима и другим пластикама је детерџент за прање судова. Потребно је ставити једну малу чашу детерџента у посуду испуњену с четири литре воде. Умочите сунђер или крпу у ту течност и лагано, више пута пређите преко површина које желите да очистите.

Ако преферирате кориштење неких од природних препарата за скидање жутила с пластике, може користити јабуково сирће, које ћете нанети директно на површину.

Такође, у овом подухвату добро је користити и мешавину сирћетне киселине у комбинацији с водом. Растворите мало сирћета у посуди са водом и тим раствором испрскајте површине које желите да очистите.

Будите опрезни са утикачима и прекидачима да вода не уђе на места где има струје.

Исте методе чишћења можете применити и на пожутеле пвц оквире врата или прозора, тостере, даљинске управљаче, климе и томе слично.

Prestanite da ih radite: Uobičajene navike čišćenja koje daju samo kontraefekat

Преузмите андроид апликацију.