Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Позоришна манифестиација „Vox city“ данас и сутра у КЦ Младост Футог

Позоришна манифестација „Vox city“ биће одржана 11. и 12. новембра у Културном центру „Младост“ Футог као део програмског лука Друга? Европа.
Фото: Промо

Међународни друштвено ангажовани фестивал „Vox city” трајаће два дана током којих ће бити приказане представе европских позоришних ствараоца које се баве реалним проблемима локалних заједница у којима су настале.

Све представе настале су током рада са локалним заједницама на различите друштвено-политичке теме (стари, положај жена, Роми, мигранти и сл). Циљ фестивала је да се, користећи уметност, у јавном простору артикулишу реалне потребе и интерси грађана и грађанки и утиче на мењање јавних политика.

Vox city“, или како га још називају „театар заједнице”, представља позориште које стварају сами грађани – позориште за свакога од нас.

Пројекат „Vox city“ ће представити публици две представе базиране на методологији театра заједнице: „Мој глас путује” и „Кад порастем бићу стар/а”.

Бавећи се питањима и проблемима (невидљивих) заједница, дајући глас маргинализованим групама, кроз уметнички процес и интервенције базиране на позоришним праксама пројекат истражује скривену, невидљиву, маргинализовану, мањинску, односно вредносно другачију Србију и Европу.

Пројекат је део програмског лука Друга? Европа Европске престонице културе, који слави креативност маргинализованих група, као и алтернативне и авангардне уметничке изразе.

Мјузикл „Мој глас путује”  одржаће се такође данас, у петак, 11. новембра у 19 часова у КЦ Младост Футог

Мој глас путује је инклузивни мјузикл, први на овим просторима, чији су учесници ромска и неромска омладина. Осам младих талентованих учесника представиће се кроз мјузикл који су од музике, текста, кореографија и сценарија креирали уз помоћ ментора служећи се алатима хип хоп културе, и водећи се мотом “Мир, љубав, заједништво и забава”.

Radna vremena u Novom Sadu za vreme praznika Dana primirja

Преузмите андроид апликацију.