Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Познат списак рукометашица Србије за Европско првенство

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар саопштио је списак кандидаткиња за завршне припреме и учешће на предстојећем Европском првенству.
Фото: Рукометни савез Србије

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар саопштио је данас списак кандидаткиња за завршне припреме и учешће на предстојећем Европском првенству.

Како је саопштио Рукометни савез, на списку су:

  • Голманке: Јована Рисовић (Крим Меркатор, Словенија), Кристина Граовац (Кишварда, Мађарска) и Јелена Ђурашиновић (Јагодина).
  • Лева крила: Сања Радосављевић (Крим Меркатор, Словенија), Александра Стаменић (Кишварда, Мађарска), Зое Петровић (Бекамент ББ) и Наташа Ћетковић (Војводина).
  • Пивоти: Марија Петровић (Глорија Бузау, Румунија), Едита Нуковић (Унион Хале, Немачка) и Катарина Бојичић (Јагодина).
  • Десна крила: Ана Којић (Шиофок, Мађарска), Наташа Ловрић (Железничар) и Јована Богојевић (Кристијанштад, Шведска).
  • Бекови: Јована Стоиљковић (Шамбреј, Француска), Јована Ковачевић (Рамницу Влчеа, Румунија), Катарина Стошић (Алба Фехервар, Мађарска), Теодора Мајкић (Бор Зијин Копер), Кристина Лишчевић (Дунареа Браила, Румунија), Јелена Лавко (Дунареа Браила, Румунија), Андреа Бонер (Црвена звезда) и Анђела Јањушевић (Шиофок, Мађарска).

Окупљање репрезентације заказано је за недељу 23. октобар у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Екипа ће тамо тренирати до 2. новембра и поласка у Словенију на Европско првенство, које ће се од 4. до 20. новембра одржати у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори.

Србија ће на Европском првенству играти у Групи Б у Цељу са селекцијама Данске, Шведске и Словеније.

У Групи А у Љубљани играће Норвешка, Мађарска, Хрватска и Швајцарска, Групу Ц у Скопљу чине Француска, Холандија, Северна Македонија и Румунија, а у Групи Д у Подгорици играће Пољска, Црна Гора, Немачка и Шпанија.

Након прелиминарне фазе, главна рунда такмичења играће се у Љубљани и Скопљу, док је финални викенд на програму у Љубљани од 18. до 20. новембра.

Đere u osmini finala turnira u Napulju

Преузмите андроид апликацију.