Скромна главица купуса има толико предности. Прво, може се користити за припрему неколико јела.
Осим тога, може дуго да стоји у фрижидеру и дуже од главице зелене салате.
Сирови купус додаје хрскавост многим јелима, али је и веома укусан када се кува.
Један од редовних оброка у нашем дому су печене пилеће кобасице, кромпир и динстани купус са преливом од сенфа и власца.
Не заборавимо здравствене предности купуса.
Ово поврће је препуно витамина Ц и К, а црвени купус садржи и антоцијанине, снажну антиинфламаторну фитокемикалицу.
Поред тога, добар је извор изотиоцијаната, који могу помоћи у смањењу ризика од одређених врста рака.
Dve stvari „ubijaju“ holesterol: Možete smanjiti rizik od bolesti srca – tajna je u ishrani
Преузмите андроид апликацију.