Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Повратак смелих зидних тапета

Изађите из оквира и уђите у кућу која личи на џунглу
Фото: Pixabay/Repic patterns desings free pics for everyone

Тапете су биле веома популарне, а потом протеране из наших кућа. Пре деценију су се вратиле у најразличитијим дезенима и материјалима, па онда опет пале у заборав.

Е сада стижу на зид као огроман тропски отисак, цветни патерн или пак vintage мустра за порцуланску вазу. И простор испуњавају срећом.

Намењен храбријима, а с великим распоном јарких боја и шара, овај диван, летњи дизајн данас популаран тренд за декорацију зидова.

Неки људи избегавају да користе храбре шаре на својим зидовима, јер се плаше да се остатак намештаја неће уклопити са шарама на зиду.

Ако сте и ви стидљиви, пробајте да изађете из задатих ван оквира.
Попуните простор тропским биљкама и папратима, украсите своје софе јастуцима који су исте боје као детаљи на штампи. Створите јединствену атмосферу у вашој кући.

Тропски мотиви
Фото: PrtSc/Faceebook/Foto tapete Beograd

Међу неким од најлепших тропских мотива су пројекти који приказују птице, папрат, егзотичне цветове и плодове. Тропске тапете су пут којим треба ићи!

Трик је да вас оне у тренутку одведу на море, до прелепих пејзажа и створе веселу атмосферу у вашем дому.
Покушајте да један зид декоришете тропским тапетама и он ће улепшати вашу спаваћу или дечју собу, трпезарију и купатило. Опције су бескрајне све док овај мотив користите паметно.

Цвеће на тамној подлози
Фото: PrtSc/Facebook/Foto tapete Beograd

Иако је стил сличан тропикани, ипак пружа мало мирнију ноту и дозвољава репетицију на зиду. Ове тапете било ком простору даће вау-вау ефекат. А посебно су добар штос у купатилу.

Порцулан на зиду
Фото: PrtSc/Instagram/fabricsandpapers

Већ смо писали о великом повратку бакиног стила у ентеријере, а један његов сегмент представљају винтиџ мустре на тапетама.