Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

Поводом Светског дана писмености наградни литерарни конкурс „Срце мог града“ за новосадске студенте

Студентски центар „Нови Сад“ и ове године, поводом 8. септембра Међународног дана писмености, расписује наградни литерарни конкурс „Срце мог града“ за новосадске студенте.
Фото: Unsplash/Debby Hudson

Конкурс се расписује у сарадњи са Градском библиотеком, ЈП СПЦ „Војводина“, Позориштем младих и Студентским културним центром, а на њему могу да учествују студенти који живе у студентским домовима.

„Пропозиције конкурса остају исте. Као и прошле године студенти треба да на имејл studentskicentarnovisad@gmail.com пошаљу текст до 500 карактера којим ће описати свој омиљени део Новог Сада. То је формат који је студентима добро познат јер сви имају друштвене мреже, а објаве до 500 карактера су најбоље рејтинговане. Конкурс представља активност која је усмерена на продубљивање везе између Новог Сада и студентске популације, која живи у студентским домовима“, каже Зоран Мартиновић, директор Студентског центра „Нови Сад“.

Победник конкурса добиће бесплатну чланарину у Градској библиотеци града Новог Сада, пропусницу за улазак на базене ЈП СПЦ „Војоводина“, и бесплатну исхрану у студентском ресторану.

А аутори другопласираног и трећепласираног текста добиће бесплатан улаз за све програме Студентског културног центра и програме „Позиришта младих“ до краја године. Сва три награђена рада биће објављена на званичној презентацији СЦНС-а.

Конкурс траје од 8. септембра до 31. новембра. Радове ће оцењивати жири који ће чинити представници Студентског центра „Нови Сад“, Студентског културног цента, Градске библиотеке, СПЕНС-а и Позоришта младих. Резултати ће бити објављени 15. децембра.

Први конкурс „Срце мог града“ одржан је прошле године. Укупно је стигло 170 студентских радова.

U drugom konkursnom roku za upis fakulteta na novosadskom univerzitetu prijavljena 462 brucoša

 

Преузмите андроид апликацију.