Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Повећање броја запослених унапредиће рад РГЗ-а

Републички геодетски завод саопштио је да ће одлука Владе да се повећа број запослених у РГЗ-у драстично унапредити ниво услуга за грађане Србије и подржати решавање деценијских проблема у области управљања непокретностима.

рад

ИЗ РГЗ-а наводе да је Влада Србије усвојила систематизацију радних места у том Заводу чиме је број радних места повећан са 2.650 на 3.059 и то након више од две деценије смањења броја запослених.

Како додају, у циљу јачања капацитета и ефикаснијег рада служби за катастар непокретности широм Србије, број службеника у Сектору за катастар непокретности је новом систематизацијом повећан са 1.902 на 2.138.

РГЗ наводи да ће ова одлука унапредити њихов рад, а представља и признање за резултате који су постигнути у претходном периоду, као и потврду да је РГЗ постао један од главних стубова државе и друштва који ће у будућности моћи да одговори на све активности владе планиране у наредном периоду у циљу одрживог развоја Србије.

Како наводе, том одлуком Влада охрабрује РГЗ да остане на реформском путу који подразумева даљу дигитализацију и лидерску позицију.

Када је реч о новој систематизацији, наводе да је модерна и иновативна, а да је направљена са циљем да омогући запосленима да буду праведније позиционирани и објективно оцењени.

Rok za četvrtu ratu poreza na imovinu fizičkih lica 14. novembar

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке