Почетна > Бизнис
Бизнис

Потпредседник ЕБРД Пију долази у Србију 13. јуна-нови уговори

Потпредседник Европске банке за обнову и развој Ален Пију боравиће у званичној посети Србији од 13. до 16. јуна где ће се састати са представницима власти и клијентима ЕБРД-а из јавног и приватног сектора и потписати нове уговоре о кредитима за пројекте.
Фото: Unsplash/Hans

ЕБРД је саопштила да је до данас у Србији инвестирала 7,3 милијарде евра, од чега само прошле године пола милијарде.

Пију ће потписати са банкама неколико уговора о кредитима, укључујући ново финансирање за мала и средња предузећа, као и другу траншу државног кредита за пројекат изградње регионалних депонија.

„Ова посета ће бити прилика да разговарамо о текућим и потенцијалним будућим инвестицијама са властима и клијентима из приватног сектора. Такође ћу поновити снажну подршку ЕБРД-а зеленој агенди Србије, побољшању транспортних веза са регионом и ЕУ, изградњи модерне еколошке инфраструктуре, као и нашу подршку приватном сектору и малим и средњим предузећима, у партнерству са локалним комерцијалним банкама“, рекао је Пију.

ЕБРД је навела да је до сада уложила више од 15 милијарди евра у Западни Балкан и да ће наставити да улаже више од милијарду евра у регион сваке године.

Orban: Moguće ograničenje cena goriva na duži period zbog rata

Преузмите андроид апликацију.