Почетна > Србија
Србија

Потписани уговори за пројекте у области заштите животне средине

Са представницима удружења и организација у области заштите животне средине на територији града Крагујевца за 2021. годину потписани су уговори о финансирању пројеката средствима опредељеним из буџета града.
Фото: Pexels/Fauxels

Прилику да се пријаве за средства из буџета за своје пројекте имала су сва удружења и организације чији је програм очување и промоција заштите животне средине.

Буџет за ову годину је два милиона динара и за пола милиона је већи од претходног. Ове године се показује и тренд раста интересовања удружења која су се пријавила.

,,Од 17 предлога 15 је добило средства а у плану је да следеће године обезбедимо још већи буџет како бисмо и другим организацијама омогућили да се пријаве и уз подршку града реализују своје пројекте. То је јасан показатељ да је свест јавности и грађана о важности очувања и заштите животне средине на све вишем нивоу и због нас и будућих генерација да одрастају у бољој и здравијој животној средини“, рекао је Стефан Никезић, члан Градског већа.

Фото: Pixabay/Ejaugsburg

На Јавни конкурс који је Градска управа за друштвене делатности и послове са грађанима Града Крагујевца расписала 25. фебруара пристигло је 17 предлога пројеката, а Комисија за оцењивање и селекцију пројеката по Јавном конкурсу одобрила је 15 пројеката за финансирање.