Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Потписан споразум – ускоро реконструкција Темеринског и Руменачког пута

Директор ЈП „Путеви Србије“  Зоран Дробњак и начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејан Мандић, потписали су у присуству Градоначелника Града Новог Сада Милана Ђурића и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића, споразум о реконструкцији Темеринског пута и Руменачког пута у Новом Саду.
Фото: Град Нови Сад

„За последњих jeданаест година, укуључујући и ову, уложено је 16 милијарди динара на име путне привреде. У прилог томе сведочи чињеница да је, за 2023. годину обезбеђено 3.153.000.000,00 динара за путну привреду. Радови су у току на многим локацијама у граду а у наредним данима започињемо реконструкцију Темеринског пута у вредноисти од 157,3 милиона динара“, нагласио је градоначелник.

Градоначелник Ђурић искористио је ову прилику и захвалио се Министарству грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја које је обезбедило средства у износу од око 200 милиона динара, за радове на рехабилитацији коловозне конструкције на Булевару кнеза Милоша и Венизелисове.

„Када се саберу уложена и средства која је ће бити издвојена, рачуница је да ће само ове године око 500 милиона динара, односно нешто више од четири милиона евра, бити уложено у обнову саобраћајница у Новом Саду. Све ово показује колико нам је свака обнова улица важна, колико нам је стало да имамо новца за аутопутеве, брзе саобраћајнице, али и за локалне путеве“, рекао је министар Весић.

Градоначелик Ђурић је закључио да га посебно радује чињеница што је данас са министром Весићем договорено да ће до краја године бити започети радови на реконструкцији Новосадског пута.

„JKP Gradsko zelenilo“ – Na terenu 160 radnika, kosi se trava, zaliva drveće, plevi cveće i uklanja granje oštećeno u oluji (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.