Почетна > Србија
Бизнис Србија

Потписан споразум о подршци Бугарској за пловност Дунава

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић и амбасадор Петар Дојков у име Министарства транспорта и комуникација Бугарске потписали су данас у Београду споразум о сарадњи на техничком одржавању пловног пута Дунава.
Фото: Градске инфо

Како је раније најавио Момировић, овим Споразумом ће наша механизација бити стављења на располагање Бугарској како би се успоставила пловидба Дунавом у тој земљи.

Због обуставе пловидбе у Бугарској тренутно је Србији заробљено више од милион тона угља и 400.000 тона житарица, као и огромна количина сировина за српску металску и хемијску индустрију.

Намера је да се омогући пуна искоришћеност капацитета пловног пута реке Дунав у циљу обезбеђивања несметаног превоза енергената и осталих сировина.

Момировић је најавио да ће, по потписивању споразуму, радови на Дунаву у Бугарској трајати око 60 дана како би се омогућила пловност те реке.

Он је истакао да је Дунав заједнички коридор и у овом случају заједнички проблем јер када у Бугарској није плован ни у Србији нема пуне оперативности.

Partnerstvo između Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i kompanije NIS

Преузмите андроид апликацију.