Почетна > Србија
Србија

Поштанска марка у част 100 година Комунистичке партије Кине

ЈП “Пошта Србије” данас је организовала промоцију пригодног филателистичког издања поштанске марке и филателистичку изложбу “Савремена филателија НР Кине” у част стогодишњице од оснивања Комунистичке партије Кине.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

В.д директора ЈП “Пошта Србије” Зоран Ђорђевић рекао је да је та партија за сто година направила од Кине водећу државу у свету када је реч о економији и технологији, као и да су односи између наше земље и Кине одлични, што се, каже, види и у односима два председника Александра Вучића и Си Ђинпинга.

“У Пошти Србије немамо други задатак него да следимо политику наше државе, а ове марке су најмање што смо могли да учинимо као државно предузеће како бисмо се захвалили Кини на свему што чини”, казао је Ђорђевић.

Навео је да је Кина уз Србију била у најтежим историјским тренуцима, пружајући помоћ кроз донације, те да је издавање пригодне марке начин да се искаже захвалност Кини.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

“Наша величина се не одликује само у величини земље, већ у величини срца и ономе што наш народ гаји према народу Кине, а то ова марка данас и показује”, казао је Ђорђевић на промоцији у ПТТ музеју.

Амбасадор Кине у Србији Чен Бо исказала је захвалност ЈП “Поште Србије” на посебном издању поштанских марака и организовању изложбе поводом 100 година од основања Комунистичке партије Кине.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

“Овај пријатељски чин на најбољи начин одражава челично пријатељство наше две земље, Комунистичка партија ће и даље улагати напоре у развој односа две земље”, рекла је Чен Бо.

Додала је да постоји велики потенцијал у сарадњи две земље у области поштанске делатности, те да ће Амбасада Кине пружити помоћ у комуникацији између пошта и унапредити њихову сарадњу, а све у циљу, каже, пружања бољих поштанских услуга грађанима.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић рекао је да односе Србије и Кине карактерише свеобухватно стратешко партнерство које се, каже, стално потврђује те да су односи две земље базирани на изванредној сарадњи.

“Наши добри билатерални односи огледају се и кроз сарадњу Кине и земаља Централне и Источне Европе, а одлични политички односи и стратешко партнерство потврђује се како на економском плану тако и у другим областима сарадње”, рекао је Старовић.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Додао је да је Србија посебно захвална Кини због медицинске помоћи у периоду пандемије.

Остајемо посвећени пријатељству и снажној сарадњи са Кином са уверењем да ће у гоодинама пред нама наше две земље остати искрени партнери“, рекао је Старовић.

Vučić se sastao sa predstavnicima Ziđina i Čen Bo

Преузмите андроид апликацију.