Почетна > Србија
Србија

Пошта Србије покровитељ Београдског маратона, издаје пригодну марку

Пошта Србије покровитељ је јубиларног 35. Београдског маратона, који се ове године одржава на Међународни дан породице и под слоганом „Пријатељство на дуге стазе” у недељу 15. маја, а једна од главних такмичарских трка носиће назив „Пошта Србије Штафетни полумаратон”.
пошта
Фото: Танјуг/Пошта Србије/Вук Бранковић

Уговор о покровитељству потписали су данас Зоран Ђорђевић, в. д. директора Поште Србије и Дарко Хабуш, директор Београдског маратона, саопштено је из Поште Србије.

Ђорђевић и Хабуш представили су и специјално издање пригодних поштанских марака „35. Београдски маратон”, које је Пошта Србије издала у част јубилеја највећег, најмасовнијег и најзначајнијег традиционалног спортског догађаја у Београду и целој земљи, на конференцији у Старом двору.

„Пошта Србије велика је породица са 15.000 запослених и друштвено-одговорна компанија која посебну пажњу поклања промоцији спорта, физичке активности и здравих стилова живота.

„Поред задовољства, осећамо да нам је дужност да будемо присутни на овом престижном спортском догађају, подржимо циљеве манифестације, позовемо на бављење спортом и заједно пошаљемо једну од најлепших разгледница из наше престонице, док ће на поштанским маркама остати забележен овај важан јубилеј Београдског маратона, његова популарност и значај. Пожелео бих много успеха такмичарима и организаторима, а свим посетиоцима леп и угодан боравак у нашем граду”, рекао је Ђорђевић.

У реализацији издања поштанских марака „35. Београдски маратон” стручну сарадњу обезбедио је Дарко Хабуш, док је графичка реализација дело Хоминид студија из Београда.

Ове специјалне марке моћи ће да се купе на штанду Поште Србије на самом догађају у недељу, док ће се заједно са тематским разгледницама и другим поштанским производима наћи у понуди на продајном штанду Поште Србије у тржном центру „Галерија” данас и у суботу 14. маја.

Pavle Solarić – zaboravljeni prosvetitelj

Преузмите андроид апликацију.