Почетна > Србија
Србија

Пошта Србије отклонила све примедбе ДРИ

Ново руководство Поште Србије отклонило је све неправилности у најкраћем року које је у извештају о њиховом пословању имала Државна ревизорска институција (ДРИ) за 2019. и 2020. годину, саопштено је данас из тог предузећа.
Фото: Градске инфо

Подсећају да је ДРИ објавила 31.12.2021. године Извештај о ревизији пословања Јавног предузећа „Пошта Србије“ у делу који се односи на јавне набавке за 2019. и 2020. годину и накнаде по уговорима за рад ван радног односа и остале накнаде физичким лицима за 2020. годину.

У саопштењу се наводи и да су те неправилности настале пре именовања Зорана Ђорђевића в.д. директора ЈП „Пошта Србије“ који је на ту дужност ступио 5. марта 2021. године.

Иако су планом ДРИ постављени рокови за отклањање неправилности, у зависности од приоритета, закључно са 31.12.2022. године, ЈП „Пошта Србије“ је све примедбе отклонила закључно са данашњим даном, односно једанаест месеци пре крајњег рока.

Из тог предузећа наводе и да је константно у 2021, као и на почетку 2022. године, број запослених и радно ангажованих био у оквирима утврђеним Програмом пословања односно одобрења од стране Комисије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава.

У складу са Законом о буџетском систему, као и да на дан 25.1.2022. године ЈП „Пошта Србије“ има само 10 лица ангажованих по основу уговора ван радног односа.

Такође, када су у питању остале примедбе које су се односиле на јавне набавке исте су уважене и у потпуности имплементиране у све наредне набавке које се спроводе у складу са важећим прописима.

О предузетим мерама ново руководство ЈП „Пошта Србије“ ће известити Државну ревизорску институцију на прописани начин.

Sutra startuje infosistem za ekološke prijave građana

 

Преузмите андроид апликацију.