Почетна > Србија
Србија

Пошта Србије: До подне подељена 45.204 ваучера за одмор

Пошта Србије је током јучерашњег дана и данас до 12 часова, примила укупно 45.204 пријаве грађана за ваучере за одмор у Србији, саопштено је из овог јавног предузећа.
Фото: Градске инфо

Више од половине захтева поднели су пензионери, 26.839 или 59,37 одсто, следе запослени са примањима мањим од 70.000 динара са 12.104 пријава, 26,78 одсто, затим незапослени са 4.649 поднетих захтева, односно 10,28 одсто, а значајно интересовање показали су и студенти са 878 пријава.

Највише ваучера је издато у пошти у Крагујевцу, а највеће интересовање грађани Србије су до сада показали за смештај на Копаонику, Пролом бањи, Сокобањи и Сијаринској бањи.

„Пошта Србије је унапредила систем евидентирања и пријема пријава грађана, чиме ће процес издавања ваучера бити бржи. То је посебно битно јер је одлуком Владе Србије омогућено да 95.000 људи, који су почетком године добили ваучере у износу од 5.000 динара, сада поднесу захтев за додатних 10.000 динара“ , рекао је в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић.

Навео је да ће пријаве тих корисника, који аплицирају за разлику до пуног износа од 15.000 динара, почети да се примају на шалтерима свих пошта од сутра, 29. јуна.

„Ови корисници не би требало да журе јер сви који имају право на додатне ваучере, захтеве могу да поднесу до 21. септембра, уз подношење исте документације као приликом претходне пријаве“, рекао је Ђорђевић.

Ваучери се могу користити за плаћање смештаја, ноћења са доручком, пансиона и полупансиона, у трајању од најмање пет дана, а сви детаљи у вези са условима и потребном документацијом доступни су на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Održana 16. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

 

Преузмите андроид апликацију.