Почетна > Бизнис
Бизнис

Пословна клима у Србији боља него прошле године

Задовољство пословним окружењем у Србији је на нивоу  прошлогодишњег и бележи континуиран благи пораст од 2016. Србија је као инвестициона дестинација боље оцењена од Црне Горе, Македоније и БиХ, а лошије у односу на суседне државе чланице ЕУ.
Фото: Unsplash/officestock

Имајући у виду да је то случај од када се спроводи истраживање, закључак је да се чланство у ЕУ перципира као знак стабилности пословног окружења и предвидивости краткорочног и дугорочног економског развоја.

Највећи изазов за чланице Америчке коморе у 2023.  јесте доступност радне снаге, затим следе изазови узроковани сукобом у Украјини, а као трећи најзначајнији изазов за обе групе испитаника издваја се финансијска дисциплина код плаћања.

Оптимизам за наредну годину је нижи од измереног у претходним истраживањима и у погледу раста пословања и у погледу нових запошљавања, а услед велике неизвесности коју носи глобална криза.

Ипак велика већина, 89 одсто компанија за 2023. очекује задржавање или повећање пословања, а њих 96 одсто планира да задржи или повећа запосленост.

Đedović: Početkom 2023. prva aukcija za vetroelektrane

Преузмите андроид апликацију.