Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Последњи дан у месецу августу доноси фестивале и расхлађење! (четвртак, 31. август)

Стигао је последњи дан у овом месецу. Август нам је пролетео, и већ сутра нам стиже септембар који доноси школарцима нове обавезе и задатке, али и родитељима. Али још је август месец, па хајде нећемо о септембарским обавезама, оставимо их за сутра и  уживајмо у овом четвртку.
Фото: Градске инфо
Ево ста нас очекује овог последњег августовског дана у Новом Саду.

Најнижа дневна температура биће 15 степени, а највиша дневна 24 степена. Могући су пљускови са грмљавином.

Од 19.00 сати у Галерији Матице српске, одржаће се промоција књиге Уметност је наш посао ауторке ауторке Милене Тробозић Гарфилд.

Фото: Градске инфо

О књизи ће говорити др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске, мр Неда Кнежевић, директорка Музеја Југославије, мр Марија Радић, уредница српске књижевности у „Вулкан издаваштву“ и ауторка.

Данас почиње Пасаж фест.

На другом издању овог фестивала, у пасажу 22 у Змај Јовиној улици, имаћете прилику да искусите визуелну, позоришну, музичку, књижевну, као и мултимедијалну уметност!

Фото: Facebook.com

Поред тога, биће организована серија трибина, као и промоција публикација, а обзиром да је овогодишњи слоган фестивала ОТВОРЕН ЗА СВЕ један део фестивалског садржаја посвећен је и инклузивним уметничким форматима.

Фото: Уступљена фотографија/Промо

Девети по реду „21114 Филм фест” одржаће се у трајању од четири дана и то од 31. августа до 3. септембра на неколико локација на отвореном, на новосадском Новом насељу у улици Бате Бркића.

Осим на културој ливади, локацији будућег Културног центра Ново насеље (Бате Бркића 34), филмске пројекције одржаће се у новонасељском паркићу „Међу брезама” (Бате Бркића 24 са дворишне стране), ливади прекопута Геронтолошког центра (Бате Бркића 36, код објекта Градског зеленила), као и пријатном амбијенту познате новосадске пицерије „Ало”.

Новосађани ће тако моћи, на четири локације, да уживају како у најновијим популарним насловима дугог метра, тако и у краткометражним селекцијама – Златни Чеп, Интернационалној селекцији, селекцији – Анимирани кратки и Трешња Фест.

Комплетан програм „21114 Филм феста” са сатницом за данас:

Пицерија „Ало” (Бате Бркића 24)

  • 19:00 Филмски квиз Михајла Торњанског
  • 21:00 Краткометражна селекција „Трешња фест”

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Данас ће бити слабији притисак воде због планираних радова на водоводној мрежи, од 8 до 17 сати ће бити смањен притисак у улицама Биће Кесића, Светозара Марковића, Иве Лоле Рибара, Бошка Бухе и делу Војводе Путника у Степановићеву.

Уживајте!

U petak privremena izmena odvijanja saobraćaja zbog održavanja „50. Novosadskog noćnog bazara“

Преузмите андроид апликацију.