Почетна > Србија
Србија

Посланици завршили начелну расправу, почели претрес по амандманима

Посланици Скупштине Србије завршили су нешто пре 20 часова расправу у начелу о изменама и допунама Закона о локалним изборима, а у наставку седнице су започели претрес по амандманима.
Фото: Танјуг/Пеђа Вучковић

После расправе о амандманима уследиће гласање, али још увек није извесно да ли ће се посланици изјаснити вечерас или сутра.

Раније данас, шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је на седници Скупштине Србије да нико ко држи до части не би тврдио да актуелна власт није применила ниједну препоруку ОДИХР, јер су, како је рекао, од 2019. до 2022. примењене 54 препоруке.

Он је запитао опозицију зашто нису спровели ниједну препоруку ОДИХР док су они били на власти.

„Направили смо 54 корака у односу на оно што сте ви урадили када сте били на власти и тада је резултат био нула. Расположени смо да применимо и све остале препоруке ОДИХР и о томе ћемо разговарати и наредних дана, а једна од њих је да један бирач може да подржи све изборне листе“, рекао је Јованов.

„За 12 година опозиције, ви нисте успели да пронађете 17.000 људи који ће да вам чувају кутије. То је била основна обавеза сваке озбиљне политичке странке у периоду о коме причате. Сви заједно не можете да покријете три округа и онда тражите у другима кривце за то што немате организацију“, рекао је Јованов.

Он је навео да ће се разговарати и о комисији коју је опозиција тражила да врши контролу бирачког списка, као и о медијима јер, како је рекао, “нису задовољни начином на који извештава РТС“.

Јованов наводи да “на РТС приказују потпуно искривљену реалност“, додајући да је то “можда зато што су уредници из бивше гарнитуре“.

Počasna artiljerijska paljba na Kalemegdanu povodom Dana Vojske Srbije

Преузмите андроид апликацију.