Почетна > Србија
Србија

Посланици сутра о изменама и допунама Закона о локалним изборима

Посланици Скупштине Србије почеће сутра расправу о изменама и допунама Закона о локалним изборима којима се мењају рокови за расписивање и гласање на локалним изборима.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Предложене измене предвиђају да се одлука о расписивању избора доноси најраније 150 дана, уместо 120 дана, а најкасније 45 дана од дана пре истека мандата одборника, а да од дана расписивања локалних избора до дана гласања не може проћи мање од 30 уместо 45 дана, ни више од 60 дана.

Закон би требало да се донесе по хитном поступку, а за представника предлагача одређен је шеф посланичке групе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ Миленко Јованов.

Измене и допуне Закона о локалним изборима ушле су јуче у скупштинску процедуру са 184 потписа народних посланика.

Предлог су подржали посланици владајуће коалиције, Зелено-леви фронт, Народни покрет Србије – Ново лице Србије, Еколошки устанак, самостални посланици Покрета слободних грађана, као и посланици СДА Санџака и Партија за демократско деловање Шаипа Камберија.

Измене и допуне Закона о локалним изборима се доносе као резултат разговора између власти и опозиције са циљем да се обједине локални и београдски избори 2. јуна.

Vučić: Nastavićemo da se borimo, bez obzira što su silom pokušali da nas ponize

 

Преузмите андроид апликацију.