Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Поседујете ли три особине које имају креативни и посебни људи?

Свако од нас у себи носи одређену дозу креативности. Неко у мањој, а неко у већој мери. Међутим, креативност сама по себи не значи ништа, уколико на њој не радимо током живота.
Фото: Градске инфо

Креативност је јако важна. Уз помоћ ње решавамо многе проблеме, а користимо је и у многим пословима, па чак и у љубави. Заправо, креативност користимо свакодневно, а да тога нисмо ни свесни.

Ниво креативности може и да се повећа радом на њој, а ако сте се питали да ли спадате у креативце, или желите да проверите да ли је неко кога познајете креативан, онда обратите пажњу, јер изузетно креативни људи имају ове три особине.

1. Унутрашња мотивација

Ово значи да уживате у обављању креативних задатака. Једно је када радите јер морате, а потпуно друго када у томе што радите и максимално уживате. Људи који су креативни траже мотивацију, послу се посвећују са вољом и увек траже позитивне стране. Овакви људи се не плаше нових пројеката, али ни изазова. Креативне личности једноставно уживају у процесу.

2. Напредно размишљање

За побољшање креативности, од кључног значаја је начин размишљања. Људи који су креативни не говоре „немам урођене таленте“, већ знају да се креативност развија и учи, а они у том процесу уживају.

3. Циљеви учења

Креативни људи нису фокусирани искључиво на циљ, на материјално и на коначни резултат. Креативни људи схватају вредност самог учења и они имају намеру да се побољшају, а не само да створе нешто савршено. Особе које су креативне уживају у самом процесу учења, стичу нова искуства и захвални су на стеченим знањима.

Уколико се на путу до циља појаве препреке, ови људи користе креативност како би дошли до решења.

Otišlo je sunce i nemate volje! Kada je anksioznost ozbiljnija nego što mislite

Преузмите андроид апликацију.