Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Портофино – савршена лепота Медитерана

Искусите лепоту Портофина, ексклузивног приобалног села у Италији, на само сат времена од чувеног локалитета  Cinque Terre. Овај драгуљ италијанске ривијере фаворит је у кулоарима богатих и познатих, а они га обожавају још од педесетих година прошлог века. Данас, Портофино представља једно од најпопуларнијих места за одмор на овом делу италијанске обале.
Фото: Pexels/Omar Helal

До њега можете доћи трајектом од Ђенове, а током летњег периода, обично је пун туриста и нуди изобиље догађаја који ће вас очарати. Ова лука у облику полумесеца у овом периоду године обично је испуњена луксузним јахтама, а богати и познати се обично одмах запућују у Gucci, Pucci, Hermes и Louis Vuitton бутике, аутентичне ресторане, кафиће и луксузне хотеле.

Иако мали, Портофино вам може понудити бројне атракције, поред предивних смарагдних и кристално чистих вода које су савршене за пливање, роњење и једрење.

Овде можете видети средњовековни замак, Castello Brown, који се налази на врху брда одакле се пружа фантастични поглед на залив Портофина и његову луку. Овај замак датира из шеснаестог века, а окружен је медитеранским баштама са цвећем, ружичњацима и перголама.

Museo del Parco, терасаста скулптурална башта надомак овог замка такође има фантастичан поглед, а испуњена је модерним уметничким делима. Црква Св. Ђорђа лежи скоро у самом центру овог места, а изграђена је у 12.веку.

Регионални парк овог градића ће вам дати прилику да шетате са највећим уживањем поред обале и кроз његове зелене просторе, нудећи спектакуларни поглед.

О гастрономији овог локалитета не морамо много ни да причамо, јер како и сами можете да претпоставите, овде вас очекује остварење снова када се ради о италијанској кухињи, свежим морским специјалитетима и винима.

Луксузних хотела и одмаралишта има неколико, па смо сигурни да ћете врло лако пронаћи неки који вам савршено одговара. Једино што вас може изненадити када посетите Портофино је чињеница да вам ваш дом неће скоро па нимало недостајати!

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке