Почетна > Свет
Свет

Портал „Клиx“ сазнаје да је Шмиту претила особа са психичким проблемима

Из Канцелаије високог представника у Сарајеву данас нису желели да открију од кога је и када Кристијан Шмит добио претње, како је саопштено чак и насиљем, а сарајевски портал Клиx сазнаје да је реч о особи са психичким проблемима.
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Позивајући се на своја сазнања, портал пише да је реч о особи пореклом из БиХ, која је настањена у Белгији, а претње је наводно упутила пре одређеног времена путем мејла на адресу високог представника.

Портал наводи да се ова особа и раније бавила сличним радњама када је реч о наким другим званичницима БиХ.

Овим поводом портал је контактирао Дирекцију за координацију полицијских тела БиХ која осигурава штићене личности у држави из које нам је речено да ДКПТ сваку претњу узима са великом пажњом, детаљно је анализира и подузима активности на заштити штићене особе, било да је реч о пријетњама путем друштвених мрежа, емаила, телефона или било који други начин.

Истакли су такође да активно размењују информације с међународним полицијским агенцијама како би оперативно и правовремено одговорили свим задацима.

С друге стране, из СИПА-е, ФУП-а и МУП-а КС за Клиx.ба је речено да нису запримили информацију да је ико претио високом представнику Шмиту, пренео је сарајевски портал.

Поводом ових наводних претњи амбасадори, чланови Управног одбора Већа за имплементацију мира у БиХ су раније данас изразили пуну подршку Шмиту.

Unicef: Holandija i Japan najbolje zemlje za podizanje dece u emigraciji

Преузмите андроид апликацију.