Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка Нови Сад

Пораз Војводине од Бураспора у другом плану због успомене на Стевана Јеловца!

Ове суботе, у малој дворани СПЕНС-а одиграла се пријатељска утакмица КК Војводина и Бураспором, познатим, турским, кошаркашким клубом.
Фото: Градске инфо

Утакмица се организовала у знак сећања на преминулог кошаркаша, Новосађанина, Стевана Јеловца.

Меч је био хуманитарног карактера и сав приход од улазница ићи ће у хуманитарне сврхе.

Фото: Градске инфо

Оно што је такође занимљиво је то што Бурсу са клупе предводи Душан Алимпијевић, који је некада тренирао Војводину.

Полувреме је било задужено за гледаоце, а извучени посетиоци су добили шансу да заиграју на терену. Најбољи у чувеном шутирању тројки, кући није отишао празник руку већ са бициклом из „Invicta bike shop“-a.

Иако је домаћин, Војводина, на крају изгубила 17 поена разлике (70:87) од Бураспора, добила је аплауз од публике као да је победила у мечу неког финалног такмичења.

Резултат је најмање важан. Битан је разлог оваквог окупљања, а када видите препуне трибине у дворани биће вам пуно срце.

Председник КК Војводина Жељко Ребрача за портал Војводина уживо је изјавио:
Фото: КК Војводина

“Ова утакмица је организована у знак сећања на Стевана Јеловца који је рано преминуо и надам се да ће прерасти у традиоционални турнир, како би се одржало сећање на њега. Турнир је посвећен једном квалитетном момку, који је дао много кошарци и промовисао кошарку на најбољи начин. Надам се да ћемо увек ићи овим путем и промовисати квалитетне људе, пре свега њега који је рано преминуо и због кога ми је много жао. Ово је хуманитарни турнир у Малој сали СПЕНС-а, коју смо посебно преуредили због овог турнира. Данас нам је у госте дошла екипа Бурсапор из Турске, а они су доста популарни код нас зато што су прошле године избацили Партизан из Еурокупа и дошли су до финала. Ово је промоција кошарке у Новом Саду и желимо да вратимо кошарку у овај град, јер овај град и Војводина заслужују кошарку на високом нивоу. Жеља нам је да се представимо као добри домаћини и да приредимо Новосађанима добру утакмицу и квалитетно вече. Поносан сам и на значајну подршку успешних компанија, без којих ову утакмицу не би било могуће организовати”, изјавио је Ребрача за Војводина уживо.

Што се нас тиче нисте могли боље провести ову кишну суботу.

Фото: Градске инфо
Фото: Војводина уживо/Ђорђе Радивојевић
Фото: Војводина уживо/Ђорђе Радивојевић
Фото: Војводина уживо/Ђорђе Радивојевић
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Humanitarni turnir za malog Vuka sutra na Kamenjaru

Преузмите андроид апликацију.