Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

„Пораз Србије је доказ да је ово изједначено првенство“

Нисам ту да коментаришем или да правим неке прогнозе, нисам због тога ту, видели смо да овде нема никакве гаранције, да нема ништа гарантовано, свако мора да се избори на терену, рекао је селектор кошаркаша Словеније Александер Секулић пред дуел четвртфинала Европског првенства са Пољском.
Фото: fiba.basketball

„Зоран Драгић је дефинтиивно аут, он има доста тешку повреду квадрицепса, мислим да је два месеца пауза за њега. Сигурно ће се приметити његово одсуство. Мораћемо да нађемо решење и за то, неки други играчи морају да преуизму његову улогу и свако мора за неки проценат више да појача своју енергију“, изјавио је Секулић новинарима у Берлину.

После данашњег тренинга Лука Дончић терен је напустио са ледом на зглобу.

„Надам да повреда није тежа, мислим да сви у тој фази такмичења имају неке мале повредице поготово када је дозвољена игра са оваквим контактом. Познају се последице тога, али осим Зорана нема нико озбиљних проблема”, рекао је Секулић и додао да му је жао јер је Србија завршила учешће на Еуробаскету:

„Нажалост Србија је изгубила, екипа која је за мене поред Грчке велики фаворит тог такмичења. Изненађење за све нас као што сам рекао доказ је да је ово једно изједначено првенство и да нема лоше екипе”.

Пре пет година Словенија је са селектором Игором Кокошковим освојила титулу првака.

“За мене је овај тим најбољи, нећемо да се упоређујемо са другим тимовима или са тимовима са претходих првенствава нема никаквог смисла. За мене је ово најбољи тим и уживам што радим са овим тимом”, рекао је селектор Словеније и додао да се пре првенства није чуо са колегом Кокошковим:

“Морам да признам нисам се сада чуо током првенства, чули смо се пре првенства. Пошаље он понеку поруку. Вероватно се и он осећа да неће да смета, али добро би дошао његов савет јер је велики тренер и направио је огромне, највеће успехе словеначке кошарке. Сигурно да би био велика помоћ. лакше би било да је он ту”, закључио је Секулић.

Словенија ће у четвртфиналу играти са Пољском у среду од 20.30 сати.

Poceko: Nikolo Meli je najbolji košarkaš na svetu

Преузмите андроид апликацију.