Почетна > Свет
Свет

Пораз Русије би могао да изазове нуклерани рат изјавио Медеведев

Заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев изјавио је данас да би пораз Русије у Украјини могао да изазове нуклеарни рат који је у складу са руском нуклеарном доктрином.
медведев
Фото: Танјуг/Russian Security Council Deputy Chairman

„Сутра, у НАТО бази ‘Рамштајн’ у Немачкој, велики војни лидери ће разговарати о новим тактикама и стратегијама. Као и о снабдевању Кијева новим тешким наоружањем и ракетним системима. То ће се све десити након Форума у Давосу, где су слабашни политички забаваљачи понављали, као мантру: ‘Да би се постигао мир, Русија мора да изгуби’ “, навео је Медведев на Телеграму.

Он је додао да ниједној великој сили на памет није пала једна мисао.

„Нико од њих није дошао до основног закључка: пораз нуклеарне силе у конвенционалном рату може да изазове нуклеарни рат. Нуклеарне силе нису изгубиле велике конфликте од којих зависи њихова судбина.

Ово би требало да је јасно свима. Чак и западним политичарима који су задржали неки траг интелигенције. Руска нуклеарна доктрина ограничава коришћење оружја само у одређеним ситуацијама. Али, ако ствари постану критичне по националну безбедност Руске Федерације. Онда имамо управо једну такву ситуацију”, поручио је Медведев.

Propalo „gušenje” Belorusije i Rusije izjavio Lukašenko

 

Преузмите андроид апликацију.