Почетна > Србија
Србија

Поповић: Израда правосудних закона транспарентна и инклузивна

Министарка правде Маја Поповић састала се са данас шефом мисије Савета Европе у Србији Тобиасом Флесенкемпером, поручивши да Министарство правде на транспарентан и инклузиван начин спроводи поступак израде сета правосудних закона.
Фото: Танјуг/Министарство Правде/Зоран Николић

Наиме, како се наводи у саопштењу Министарства правде, изради значајно доприноси и процес консултација са известиоцима Венецијанске комисије, са којима је у досадашњем раду остварена одлична сарадња.

Након што радне групе финализују рад на изради правосудних закона, радне верзије биће послате на мишљење Венецијанској комисији и отпочеће спровођење свеобухватне јавне расправе.

Поповић је упознала Флесенкемпера са резултатима у области реформе правосуђа, као и планираним даљим активностима у циљу усклађивања нормативних решења са променама Устава у року који је предвиђен Уставним законом.

Захваливши се на подршци коју Савет Европе пружа Србији, министарка Поповић је нагласила да се јачање независности судства и самосталности јавних тужилаца не може остварити без доношења квалитетних правосудних закона.

Флесенкемпер је истакао да је Савет Европе партнер Републици Србији у овом процесу и изразио спремност да се и у будућности настави сарадња на високом нивоу ради јачања владавине права.

Lajčak se sastao sa Kurtijem i Osmani, večeras se sastaje sa Srbima iz Mitrovice

Преузмите андроид апликацију.