Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Поништен скок за медаљу: Да ли је Ивана Вулета преступила? (ФОТО)

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета остала је без медаље на Светском првенству у Јуџину у дисплини скок удаљ, пошто је освојила седмо месту у финалу, али остаје дилема да ли јој је оправдано поништен скок у трећој серији.
Фото: Танјуг/AP Photo/David J. Phillip

Вулета је у првој серији преступила, а у другој је остварила скок од 6,67 метра. У трећој серији српска атлетичарка је скочила више од седам метара, али јој је тај скок поништен због преступа.

Судије су после гледања снимка потврдиле одлуку компјутера, који аутоматски мери преступе, а наводно су одлучивали милиметри.

Додатну полемику изазвале су фотографије које су се појавиле на друштвеним мрежама, а на којима не може са сигурношћу да се утврди да ли је био преступ или не.

Вулета је четвртој и петој серији остварила идентичан скок од 6,84 метра. Српска атлетичарка је у последњој серији скочила 6,75 метара, што није било довољно за медаљу у Јуџину.

Актуелна олимпијска шампионка Немица Малаика Михамбо одбранила је светско злато скоком од 7,12 метара, док је сребро припало Нигеријки Есе Бруме резултатом од 7,02 метра. Бронзу је освојила Бразилка Летисија Оро Мело која је са прескочених 6,89 метара поставила нови лични рекорд.

Vuleta nakon finala: Ne znam koliko njih ovo treba da čuje, ali…

Преузмите андроид апликацију.