Почетна > Бизнис
Бизнис

Помоћ Украјини сваку америчку породицу коштала је 900 долара

Помоћ Украјини коју је од избијања рата одобрио Конгрес САД коштала је сваку америчку породицу више стотина  долара, каже стручњак за буџет Института за стратешко истраживање „Херитиџ фондације“ Ричард Штерн.
Фото: Pixabay/RescueWarrior

„Само укупан износ званичних пакета помоћи је невероватних 113 милијарди долара. То је око 900 долара за сваку америчку породицу и скоро 12 пута више од износа смањења потрошње које је обећало руководство Представничког дома у годишњим законима о потрошњи“, каже Штерн.

„Као и сва нова потрошња савезне владе, 113 милијарди долара потрошених на Украјину допринело је увећавању државног дуга. У року од 10 година, то ће представљати више од 300 долара трошкова за отплату камата по домаћинству. Наравно, пружили смо значајнију помоћ, само још нисмо платили рачуне“, додао је стручњак.

Од почетка руске војне операције у фебруару 2022. године, амерички Конгрес је одобрио више од 113 милијарди долара „помоћи и војне помоћи за подршку влади Украјине као и савезничких држава“, показују подаци Комитета задуженог за федерални буџет.

Posetioci festivala u Nevadi zarobljeni u živom blatu

Преузмите андроид апликацију.