Почетна > Србија
Србија

Поклони за прве бебе рођене у овој години у Северној Митровици

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић уручио је поклоне за прве бебе рођене у овој години у Северној Митровици.
бебе
Фото: Pixabay/TawnyNina

Спирић је у породилишту у Северној Митровици уручио колица за четири бебе које су рођене у Новој 2023. години. Истакао да поклон представља знак пажње, али је и показатељ да је ПО општине Косовска Митровица уз своје најмлађе од самог рођења.

Спирић је нагласио да је брига за најмлађе оно што ће бити приоритет и у данима који су пред нама. Да је јединство неопходно у турбулентним временима, пренео је Косово онлајн.

„Морамо бити солидарни и јединствени у борби за очувањем наше постојаности на овим просторима. Наставићемо са тежњом очувања мира, и стварању бољих услова за народ на Косову и Метохији. Ту се подразумева и стабилно здравство и услови за лечење болесника. Наставићемо као локална самоуправа да уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију континуирано помажемо свим грађанима, да водимо одговорну социјалну политику. Свако треће дете добиће од општине 10.000 динара током ове године. То је знак пажње и додатно охрабрење родитељима”, рекао је Спирић.

Међу срећним мајкама су Марија Павићевић и Анђела Милетић које су у овој години на свет донеле девојчицу и дечака.

Њихове заједничке жеље су да им Нова година донесе најпре здравља.

У првом дану нове године у породилишту у Северној Митровици рођене су четири бебе, а већ данас очекују се нови порођаји.

Током прошле године у Северној Митровици рођено је 487 беба, што је за 60 беба више него у 2021. години када је рођено 427 беба.

Majkama novorođenčadi uručene novčane čestitke i vaučeri

 

Преузмите андроид апликацију.