Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Подела бесплатних бадњака у петак испред Градске куће

ЈП „Национални парк Фрушка гора“ у сарадњи са заинтересованим општинама поделиће за предстојеће божићне празнике грађанима преко 15.000 припремљених бадњака потпуно бесплатно, како би традиција и обичаји били испоштовани уз истовремено очување екосистема и природних вредности најстаријег Националног парка у Србији и јединог на територији Војводине.
Фото: Градске инфо
За грађане Новог Сада подела бесплатних бадњака биће испред Градске куће у петак у 9 часова.

Стручна лица ЈП „Национални парк Фрушка гора“ припремили су бадњаке сечом храста искључиво на оним површинама на којима је то по плану гајења предвиђено, како не би биле угрожене природне вредности Националног парка.

Из ЈП „Национални парк Фрушка гора“ напомињу да ће Чуварска служба Јавног предузећа НП Фрушка гора заједно са полицијом у три смене/24 часа вршити интезивну контролу простора (посебно делова где се налазе младе храстове састојине), како би се спречила свака недозвољена сеча храстових стабала.

У току ноћи између 5. и 6. јануара у раним јутарњим часовима (већ од 4 часа) организована је подела бесплатних бадњака за све оне који намеравају да се упуте у шуму. Припремљено је 5.000 бадњака како би традиција и обичаји били испоштовани уз превенцију еколошке штете бесправним сечењем.

Из ЈП „Национални парк Фрушка гора“ апелују да се обичај сече бадњака препусти стручним лицима у складу са планским узгојем шума на подручју Националног парка и подсећамо да је суштина овог најрадоснијег хришћанског празника управо у међусобном даривању, разумевању и љубави како једних према другима тако и свих нас према природи и њеној заштити.

Šta je “Tucindan“? Zašto se očevi vezuju uoči Božića? Ko je “položajnik“? Sve što niste znali o običajima

Преузмите андроид апликацију.