Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Почињу радови на одржавању новосадских саобраћајница

Како полако излазимо из зимског периода и ближе нам се ведри пролећни дани, путарска механизација припрема се за радове на редовном одржавању путне инфраструктуре.
Фото: Град Нови Сад

У циљу стварања услова за ефикасно и безбедно одвијање саобраћаја, Град Нови Сад, поред инвестиционих пројеката, сваке године издваја значајна средства за одржавање саобраћајних површина. Овогодишњи Програм одржавања објеката путне привреде износи 1.700.000.000,00 динара, захваљујући заједничком улагању Града Новог Сада и Аутономне Покрајине Војводине, која је ове године издвојила средства у износу од 700.000.000,00 динара, намењена рехабилитацији саобраћајница и то како у урбаним деловима града, тако и у приградским насељима.

Овогодишња сезона путарских радова на текућем одржавању започеће у насељима Ветерник и Футог.

По налогу и уз надзор Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, извођач, ЈКП „Пут“, од сутра, 1. марта, изводиће радове на поправци коловоза асфалтом у две улице у Ветернику –  Зоје Миросављевић и Косова, као и у две улице у Футогу – Наде Димић и Раковачка.

Према планираној динамици, која је значајно условљена и временским приликама, у понедељак, 6. марта, почеће радови на обнови коловозне конструкције на Булевару Слободана Јовановића, на деоници од раскрснице Булевар Јована Дучића-Радомира Раше Радујкова до Булевара војводе Степе. Радови, који ће трајати око недељу дана, условиће потпуну обуставу саобраћаја на овом делу Булевара Слободана Јовановића, уз напомену да ће раскрсница бити проходна. Подсећамо да је у децембру прошле године саниран коловоз на  деоници од поменуте раскрснице до Футошког пута.

У оквиру динамике радова на одржавању путне инфраструктуре, који ће се обављати током читаве године, нарочито ће се водити рачуна о томе да се у највећој могућој мери обезбеди проточност саобраћаја у свим улицама у којима ће се реализовати планиране интервенције на саобраћајним површинама. Јавност ће благовремено бити обавештена о томе на којим локалитетима се изводе радови како би се, ради спречавања гужви у саобраћају, користили алтернативни путни правци.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције моли све учеснике у саобраћају да имају стрпљења и поштују постављену саобраћајну сигнализацију у зони извођења радова.

Koje ulice su već asfaltirane, a šta nas kapitalno očekuje u ovoj godini? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.