Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Почињу Децембарски Змајдани лепих речи

У част рођендана Јована Јовановића Змаја, књижевности за децу, позоришне уметности и дечје радозналости, од 1. до 7. децембра, у Новом Саду, одржаће се Децембарски Змајдани лепих речи.
Фото: PrtSc/Gradska biblioteka u Novom Sadu/Facebook

„Змајдани“ обухватају: 30. фестивал монодраме за децу, програме „Ја могу све!“, „Марионета за моју монодраму“, „Драмске игре за радознале чигре“, „На својој страни“, „Змајев дан“.

Шестог децембра, у 12 часова, на „Змајев дан – Чика Јови за рођендан“, у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду (Војводе Путника 1, први спрат) одржаће се додела Награде „Раде Обреновић“ аутору најбољег романа за децу и младе у 2021. години.

Жири који ће учествовати; Драгољуб Перић, професор српске и јужнословенских књижевности с теоријом књижевности, Мирјана Карановић, књижевна историчарка, и Елизабета Георгиев, књижевница и библиотекарка); представљање публикације „Тачка где се деца смеју“ и изложбе „На својој страни“, поводом јубилеја – 30 година Фестивала монодраме за децу Змајевих дечјих игара, као и додела награда „Сигридруг“ победницима 30. Фестивала монодраме за децу (жири: Угљеша Шајтинац, писац, Бојана Ковачевић Петровић, професорка хиспанске културе и шпанског језика и преводитељка, и Михајло Несторовић, глумац).

„Змајдане“ организује Међународни центар књижевности за децу „Змајеве дечје игре“, уз помоћ Градске библиотеке у Новом Саду , Позоришта младих и Удружења за помоћ МНРО Града Новог Сада.


Kako je Jovan Jovanović postao Čika Jova Zmaj? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.