Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Премијера „Српско-руских веза“ у Новом Саду (ВИДЕО)

Данас је у просторијама Центра за друштвену стабилност у Новом Саду одржана промоција документарног програма „Српско-руске везе кроз историју – Срби и Руси јесу браћа заувек“.

О серијалу у продукцији Центра за друштвену стабилност говорили су Петар Ђурђев, историчар и директор Историјског архива града Новог Сада, протојереј ставрофор Бранко Ћурчин и Душан Дикић, председник Српско-руског друштва Каћ и Свесловенског савеза Северна Србија.

„Срби и Руси јесу браћа заувек, али потребно је да разумемо из којих разлога је настала ова позната крилатица. Историјат нераскидивих веза и сарадње српског и руског народа указује на исправност и непролазност поменуте тврдње, а документарно-филмски програм Срспко-руске везе кроз историју помаже нам да схватимо како су те везе и настале“, рекао је Огњен Карановић, историчар и један од учесника у стварању овог документарног серијала.

У питању је серијал од 15 епизода, који ће се емитовати на Јутјуб каналу Центра за друштвену стабилност.

Више информација, најаве епизода и садржај везан за српско-руске везе можете испратити на Фејсбук и Инстаграм страници „Српско-руске везе“.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Srbi danas proslavljaju najvećeg srpskog prosvetitelja – Svetog Savu!

Преузмите андроид апликацију.