Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Почео пети српски Конгрес географа на ПМФ-у

Данас почиње 5. српски Конгрес географа на Природно-математичком факултету у Новом Саду и трајаће до 11. септембра.
Фото: Pixabay/Free-Photos

На Конгресу ће бити 200 учесника из Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Словеније, Чешке, Португалије, Русије и наше земље.

О Конгресу на којем ће се осим осталог, говорити о климатским променама, заштити животне средине, демографији, туризму али и урбаном планирању, говорила је проф. др Анђелијом Ивков Џигурски.

„Два дана су радна, појаснила је саговорница и одвијају се у Новом Саду а трећи је туристички, посета тврђави Бач и манастиру Бођани да би бројни домаћи и из иностранства, могли да виде понешто и из наше богате туристичке понуде“ рекла је Џигурски.


Корзо отвара недељу извођачке уметности у Новом Саду


На конгресу ће бити још и речи о физичкој географији, (геоморфологији, хидролошким променама у окружењу), потом геологији, области друштвене географије тј. демографским питањима, регионалном развоју, политичкој географији, методици наставе географије и везама туризма и географије.

Већина учесника су партнери организатора на међунардним пројектима те је ово још једна прилика за размену искустава, да се обнове контакти након пандемије, започети пројекти реализују а нови започну.

 

Преузмите андроид апликацију.