Почетна > Индекс

Индекс Нови Сад

Почело усељавање студената у студентске домове у Новом Саду

Почело је усељавање студената старијих година у домове Студентског центра Нови Сад.
Фото: Градске инфо

У осам домова у Новом Саду сместиће се 1.889, у Сомбору 95 и у Зрењанину 157 студената. Током октобра усељено је 460 бруцоша, за које је конкурс окончан у септембру.

Након окончања конкурса за смештај студената са инвалидитетом, студената са хроничним болестима, студената реконвалесцената и студената који припадају ромској националној мањини, који траје од 10. до 18. октобра, у свих 10 домова укупно ће бити смештено 3.005 студената.

– Обавезна је дезинфекција руку, употреба заштитних маски, а строго је забрањен улазак и боравак особа које нису станари студенстких домова. У свим домовима су предвиђене собе за самоизолацију студената, које се налазе у приземљу и омогућавају лаку и безбедну доставу лекова и хране, а функционишу и бесплатни сервиси подршке за доставу књига у ПДФ формату и волонтерски сервис за помоћ студентима у самоизолацији – рекао је Мартиновић.

У Студентском центру истичу да је ове године инвестирано 43 милиона динара у уређење и модернизацију више студентских домова и „Ресторана 2“, популарне велике мензе, где је извршено кречење, фарбање и замена плочица у целом ресторану, као и реконструкција санитарног чвора.

– Свака инвестиција пружа могућност како бруцошима тако и студентима старијих година да имају квалитетнији живот током боравка у неком од домова Студентског центра. Крајем октобра сви домови су у потпуности дезинфиковани, а студенти се морају придржавати антиковид мера и правила понашања која су уведена ради спречавања ширења пандемије и позвао студенте да се вакцинишу – рекао је директор Зоран Мартиновић.

У домовима тренутно борави 2.332 студената, а у изолацији се тренутно не налази ни један заражен студент.

Obeležavanje dana studenata na Pravnom fakultetu u Novom Sadu (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.