Почетна > Србија
Србија

Почели специјалистички систематски прегледи за војне пензионере

По налогу потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића, на Војномедицинској академији у Београду и војним болницама у Новом Саду и Нишу почела је једнонедељна акција систематских специјалистичких прегледа за војне пензионере. Реч је о кардиолошким прегледима којима ће некадашњи припадници система одбране моћи да се подвргну без чекања у редовној процедури, док је на ВМА могуће обавити и офтамолошки.
Фото: Министарство одбране

Војни пензионери, који су већ данас обавили прегледе, изразили су своје задовољство због ове акције, коју је Управа за војно здравство организовала у сарадњи са удружењима војних пензионера преко којих се врши пријављивање.

„Веома сам задовољан, брзо су ме обавестили да могу да дођем и да урадим систематски. Притисак ми је добар, ЕКГ одличан, очи су мало ослабиле, али, добро, година производње“, кроз осмех каже пензионер Радомир Поповић.

Начелник Одељења за лечење Сектора за лечење ВМА пуковник др Немања Боровчанин наводи да је у плану да се обави по 30 прегледа дневно у војним болницама Нови Сад и Ниш, као и 40 кардиолошких и офтамолошких у Војномедицинској академији.

„За сада је одзив добар и верујем да ови прегледи значе нашим војним пензионерима. Рецимо већ смо код једног од њих нашли повишен очни притисак, за који до сад није ни знао да га има“, каже Боровчанин.

Кардиолог из Клинике за ургентну и интерну медицину ВМА др Милена Пандрц истиче значај ових прегледа превасходно за превенцију, као и због могућности да пацијенти уколико се установи да имају нека обољења одмах добију адекватну терапију.

Selaković putuje na Kubu, u Kolumbiju, Kostariku i Venecuelu

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке