Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Почели радови на новим стазама за новосадске бициклисте

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције започела је реализацију радова на изградњи 3. фазе бициклистичке стазе Нови Сад – Бегеч, на делу трасе од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске улице у Футогу, у дужини од  10.573 м.
Фото: Град Нови Сад

Ову инвестицију, вредну 170 милиона динара, заједничким улагањем финансирају Град Нови Сад и Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, а уговорени рок је 240 календарских дана.

Tраса бициклистичке стазе Нови Сад – Бегеч својим највећим делом води по круни одбрамбеног насипа од Дунава, а мањим кроз урбану зону. До сада је изграђено њених 6 275 м, од Обалске улице у Бегечу до Дунавске улице у Футогу. 

Бициклистичка стаза Нови Сад – Бегеч припада једном од три бициклистичка коридора који пролазе кроз Србију – коридору Euro Velo 6, једној од најпопуларнијих европских рута. Бициклистички коридор Euro Velo 6 иде од Атлантика до Црног мора, кроз нашу земљу протеже се у дужини од 665 км и познат је под именом Дунавска рута.

Уређењем постојећих и изградњом нових бициклистичких стаза промовише се идеја о здравом начину живота, а уједно значајно доприноси заштити животне средине, те ће Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције наставити са уређењем бициклистичке инфраструктуре и у наредном периоду.

Evo gde počinju novi radovi na saobraćajnicama u gradu

Преузмите андроид апликацију.