Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Вучевић: Није еколог онај ко гази зелену површину да би напао градоначелника или неког другог

Кључна тачка данашње Скупштине Града Новог Сада је предлог Генералног урбанистичког плана до 2030. године, истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да се нада да ће бити усвојена.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

„Никада није била јавнија расправа ГУП-а, три јавне презентације су одржане са великим бројем примедби. Мирно спавам. Развојни ГУП је конципиран и дефинисан од стране струке, а политика ће дати коначну реч под оквиром Устава и закона. Град чувамо. Свашта се причало, да ће Променада потонути, Спенс пропасти- ништа од тога се није десило. Узета су у обзир позитивна демографска кретања. Ово је стратешки документ који треба да да неку маргину куда Нови Сад треба да се креће у наредном периоду. Тврдим да је ово добар план, нећу подлећи мањој скупини људи. Свако свој посао нека ради, мирно и достојанствено. Град ће до 2030. нарасти за преко 130 хиљада становника. А план даје и строже критеријуме за градњу, већи број паркинг места, већи број зелених површина“,  рекао је на конференцији пред почетак Скупштине први човек Новог Сада.

Градоначелник је истакао да ће се строго држати права и закона, јер је све друго анархија.

„Није еколог онај ко гази зелену површину да би напао градоначелника или неког другог. Протести су дозвољени, али не може да се врши насиље, а 70 грађана укупно протестује“, истакао је Вучевић.

„Fulbright Visiting Scholar“ program stipendija za 2023/24. godinu

 

Преузмите андроид апликацију.