Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Почела манифестација „Дечија недеља“

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов присуствовала је отварању манифестације „Дечија недеља“ која ће бити одржана до 9. октобра 2022. године под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?!“.
Фото: Град Нови Сад
Манифестацију и ове године организује Удружење „Живот као инспирација“ уз подршку Града Новог Сада, а предвиђен је богат програм који обухвата све области дечјег стваралашта, као и бројне спортске активности.

– Град Нови Сад и Градска управа за социјалну и дечију заштиту су и ове године издвојили средства за одржавање манифестације „Дечија недеља“ како би деци, њиховим родитељима, бакама, декама, просветним радницима и свим заинтересованим грађанима Новог Сада омогућили бројне бесплатне садржаје и активности. И ова „Дечија недеља“ је прилика да деца остану у средишту пажње, да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре све своје потенцијале. „Дечија недеља“ скреће пажњу најшире јавности на права и потребе деце, указујући на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и остваривању њихових права- рекла је Бранка Бежанов.

Приликом отварања манифестације у холу Музичке школе „Исидор Бајић” наступио је хор „Сунцокрети“ и солисткиња Јана Црномарковић која је овогодишња промотерка „Дечије недеље“. Она је добитница Вукове награде, Видовданске награде, као и специјалне награде за изузетан успех из музичке културе.

Завршила је музичку школу „Јосип Славенски“ у Новом Саду, одсек за клавир, а уједно и основну музичку школу „Петар Kоњовић”у Сомбору, одсек традиционално певање. Учествовала је и награђивана је на преко 50 међународних дечијих музичких фестивала у земљи и региону.

Сви садржаји манифестације „Дечја недеља“ су бесплатни, а програм је доступан на сајту Града Новог Сада.

Novi Sad u slici: Ponedeljak 3. oktobar

Преузмите андроид апликацију.