Почетна > Србија
Србија

Почела изградња Дома културе у Равном Селу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је камен темељац за изградњу Дома културе у Равном Селу у општини Врбас, за који је Покрајинска влада обезбедила 160 милиона динара, истакавши да ће на згаришту старог објекта, који је 2016. изгорео у пожару,  до краја ове године бити подигнут нови центар културе овог места.
Фото: Покрајинска влада

“За дух једног народа најважније је очување и промоција културе и њених стваралаца и то ћемо радити и у новом културном центру, за који смо се заједно борили и данас положили камен темељац. За неколико месеци имаћемо нови објекат који ће бити на понос целе општине Врбас“, изјавио је Мировић и додао да ће Покрајинска влада подржати и реконструкцију трга у том врбаском селу.

Он је рекао да  ће Равно Село добити сјајно место за културне садржаје као и то да ће водећа културна манифестација „Равно Село филм фестивал“ коначно имати свој дом.

“На овај начин умногоме ћемо допринети оживљавању Равног Села и целе општине. За неколико недеља потписаћемо уговор за реконструкцију Културног центра у Врбасу, почећемо и радове на обнови Културног центра у Србобрану, а крајем године ући ћемо у пројекат реконструкције културних центара широм Војводине“, навео је Мировић.