Овај обогаћени качамак не само да је брз и једноставан за припрему, већ је и савршеног укуса.
Качамак, традиционално јело које нас враћа у детињство и пружа осећај топлине дома, може се лако трансформисати додатком једног јединственог састојка који ће обогатити његов укус и учинити га омиљеним оброком ваше деце.
Откривање нових начина за унапређење класичних јела омогућава нам да разбијемо монотонију у кухињи и пружимо породици нове укусне тренутке за памћење.
Представљамо вам једноставан начин да качамак учините још укуснијим и занимљивијим – додавањем сира али још током кувања (пожељно тврдог, као што је пармезан или неки оштрији домаћи сир) и димљене сланине, које ће му дати богатство укуса и текстуре.
Састојци:
1 шоља кукурузног брашна
4 шоље воде
1 кашичица соли
100 г димљене сланине
100 г ренданог сира
Мало маслаца (опционо)
Припрема:
1. У великом лонцу загрејте воду до кључања. Додајте со.
2. Полако сипајте кукурузно брашно, непрестано мешајући да се избегну грудвице. Смањите ватру на минимум и кувајте уз стално мешање док качамак не постане густ и глатак (око 15-20 минута).
3. Док се качамак кува, исеците димљену сланину на мале комадиће и пропржите на тигању док не постане хрскава. Оставите са стране.
4. Када је качамак готов, додајте маслац да постане још кремастије и мешајте док се потпуно не истопи и сједини са качамаком.
5. Умешајте пржену сланину и половину ренданог сира директно у качамак, добро промешајте да се све лепо сједини.
6. Сервирајте топло са преосталим сиром посутим одозго.
Преузмите андроид апликацију.