Почетна > Бизнис
Бизнис

Пљескавица 1400 динара, а власник тврди: „Нисам ја пљачкаш, имате избор“

Новинари Слободне Далмације неки дан су отишли ​​на Хвар, овај пут не због дивље младежи и бучних забава које излуђују овдашњи живот, већ због пице која у пекари кошта 480 куна (7.500 динара). То није ресторан или пицерија, то је само пекара. Обична пекара.
Фото: Unsplash/Aleksandra-Krasinska

Власник пекаре, Албанац из Призрена, објаснио је новинарима да је то њихов бизнис план.

„Овај пословни модел је наш. Ви слободно постављате цене. Купују странци. И нико се не буни. Можда неки из Хрватске који нису знали. А сви знају, овде је увек било најскупље. Па све је скупље на Хвару. Нисам ја пљачкаш. Имате избор да једете – каже власник пекаре у Хвару, као да је ово сунчано острво сама колевка овог деликатеса. И има још тога. Задарски портал је пре неки дан посетио једног угоститеља у ресторану на Полуострву, код цркве св. Доминика у историјском центру Задра. Жали се да је профил гостију катастрофа. Неки му долазе пијани. Признаје да селекцију ради већ на тераси.

Људи би рекли, пуно пчела које дају мало меда. Моја тераса је оивичена дебелим конопцем и свако вече стојим на улазу. Имам доста резервација, сталних гостију који ми се враћају јер знају какву услугу и атмосферу имам и колико се трудимо и трудимо се, али изгледа да смо се на Полуострву свели на профил гостију који су слабо плаћени“, жали се задарски угоститељ.

Надаље, још увек су свеже слике са сплитске Ултре, фестивала који окупља младе из целог света, чији су их домаћини преварили да се сместе у стамбене зграде по смешним ценама, док су их организатори дочекали на стадиону уз врхунски угођај. Странци су тако флашу воде од пола литре плаћали 34 куне (око 500 динара), а пиво им је наплаћено 48 куна (750 динара). Џин и тоник, на пример, кошта 55 куна (око 850 динара), а виски са колом 59 куна (820 динара). И да, не дај Боже да ико огладни. Домаћа пљескавица коштала је „ултрасе“ 92 куне (око 1400 динара), док су сендвич од туњевине наплаћивали 72 куне (око 1100 динара).

Скоро свакодневно медији извештавају о туристима који су опљачкани када изађу из мењачница. У мору примера издвојићемо само два: читалац из Макарске је отишао у мењачницу да замени 100 евра у куне, а иако је курс евра према ХНБ-у 7,49, читалац је добио само 607 куна (уместо 750 кунта). Исти износ читатељ је добио у мењачницама у Ровињу и Јелси.

Podružnica Tojote lažirala podatke o emisiji gasova od 2003. godine

Преузмите андроид апликацију.