Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Плесна представа “Залутали у лагумима”, 27. децембра у Новосадском позоришту

У Новосадском позоришту (Újvidéki Színház), у уторак, 27. децембра, са почетком у 20 часова, биће изведена плесна представа “Залутали у лагумима”.
Фото: Градске инфо

Ова представа настала је као резултат пројекта “Лагуми”, према идеји и концепту Александре Кетиг, а у кореографији: Татјане Димовић, Александре Кетиг, Кристине Кљајевић, Нине Путник и Александре Чавић.

Први пут је изведена 16. новембра, а планирано је да гостује и у Београду 26. децембра, у оквиру фестивала “Дани Смиљане Мандукић” у Културном центру Магацин.

Представу изводе: Татјана Димовић, Алиса Дињашки, Кристина Кљајевић, Сара Алекса Милошевић, Ивана Никић, Симона Павловић, Нина Путник, Елеонора Савић, Тара Томић, Александра Чавић.

„Представа је базирана на међуљудским односима, шта као јединке морамо поседовати како бисмо неговали социјалну повезаност и љубав ка другима. Љубав према себи нам је био предуслов за касније изражавање сопствених емоција и развој емпатије у друштвеном и социјалном деловању. Током представе и развитка ове теме долазимо до такозване револуције, промене коју посматрамо као добробит и неопходну ствар која мора да се деси зарад љубави. До истинске, темељне љубави долазимо нежно, грубо, деструктивно и конструктивно. Са свим емоцијама, страховима и несигурностима покушавамо да скинемо окове друштва и ослободимо се свега онога што нас тишти, тако што их избацујемо и чистимо наше лагуме.

Након великог спремања долазимо до тренутка суочавања са свим нередом који је претходио прочишћењу. Љубав као револуцију приказујемо покретом који стаје и нестаје. Наша жеља је да путем ове представе прикажемо метод доласка до катарзе и радикалне љубави која нас води ка колективном битисању“, наводи се у саопштењу.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

 

Преузмите андроид апликацију.