Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

„Платићемо дуг Звезди, то је нефер пресуда“

Генерални директор Партизана Милош Вазура изјавио је за Тањуг да ће клуб из Хумске платити Црвеној звезди 6,8 милиона динара за разбијене столице на стадиону „Рајко Митић на два „вечита дербија”.
Фото: Градске инфо

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) забранила је раније данас Партизану регистрацију нових играча свих узраста у трајању од три месеца зато што клуб из Хумске није платио Црвеној звезди око 6,8 милиона динара збох неплаћања накнаде штете „црвено-белима“, коју су направили навијачи „црно-белих“.

„Црвена звезда нас је пријавила за те две утакмице и без икаквих доказа је Дисциплинска комисија ФШ одлучила да морамо да платимо 6,8 милиона динара за уништене столице. То је једна будалаштина и нефер пресуда“, рекао је Вазура за Тањуг.

Он је подсетио да ће први наредни „вечити дерби“ бити одигран на стадиону Партизана.

„Ми до сада нисмо имали случајеве да једни другима наплаћујемо. Међутим, од сада ће почети да се броји свака штета. Нема никаквих проблема, Партизан ће исто бројати штету кад будемо играли дерби. Дисциплинска комисија ФСС је донела такву казну на основу онога што је Црвена звезда пријавила. Ми смо се жалили редовном суду и сигурно смо да ћемо оборити ту пресуду. Не постоји ниједан егзактни доказ колико је столица уништено. Они су дали један оквиран број, ФСС је то прихватио. По нама то нема никакве логике. Платићемо казну, али ће редовни Суд пресудити у нашу корист и вратиће нам део средстава. То је огромна цифра. Видели смо слике, толико није било уништено столица, али је Дисциплинска комисисија ФСС то прихватила и одредила је казну Партизану“, рекао је генерални директор Партизана.

Он је поновио да ће Партизан сутра да уплати цео износ на рачун Црвене звезде.

„Платићемо Звезди и нећемо имати никакав проблем са регистрацијом играча. У овом тренутку то нам није потребно, јер смо све играче које смо до сада довели регистровали. За Партизан није завршен прелазник рок“, истакао је Вазура.

Partizan predstavio dresove za novu sezonu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.