Почетна > Бизнис
Бизнис

ПКС: Ускоро бесплатне радионице о зеленом предузетништву

Сектор предузетништва Привредне коморе Србије и ОТП банка Србија ће у оквиру мини кампање „Зелено предузетништво“ у наредна три месеца одржати неколико радионица широм Србије са циљем едукације свих категорија предузетника о томе како да унапреде пословање и постигну да оно буде еколошки одрживо и одговорно.
Фото: ПКС

Кампања почиње у другој половини септембра и први град који ће учествовати је Нови Сад.

Директорка сектора предузетништва Привредне коморе Србије Бранислава Симанић је казала да је циљ ове кампање унапређење еколошки одговорног предузетништва и да ће у њу бити укључено неколико градова у Србији, као што су Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Суботица, Београд и други.

Радионице су, истиче, оно на чему ће инсистирати.

Теме едукација су, објаснила је, креиране на основу интересовања предузетника за неопходна знања и вештине како би сопствене бизнисе даље водили са више компетенција.

„Сматрамо да кроз едукације предузетници унапрејују своја знања и вештине и стичу компетенције које су им неопходне за даље вођење бизниса, а како би ти њихови бизниси били одрживи на дужи рок и пре свега конкурентни. Део радионице биће свакако усмерен на подизање свести предузетника о значају еколошки одговорног предузетништва“, рекла је Симанићева.

Директор дирекције за мале бизнисе ОТП банке Србија Марко Ðукић је нагласио да је ОТП банка лидер у кредитирању становништва, али и привреде и да је велика регионална мрежа центара, а пре свега саветника за мала предузећа и предузетнике присутна да поред финансијске, клијентима пружи и снажну едукативну подршку.

„Планиран је низ активности које ћемо подржати у наредном периоду са освртом пре свега на иновативна решења, иновативне кампање и развој саветодавне улоге коју банка има.То се пре свега односи на почетнике у пословању, а за то ми имамо сет мера за подршку фирмама и младим предузетницима, које ћемо заједно са колегама из привредне коморе спровести у наредном периоду“, рекао је Ðукић.

Директорка за комуникације и односе с јавношћу ОТП банке Србија Милена Мићановић је казала да имајући у виду претходне пројекте које је спровела ова банка, а које се тичу подршке у иновацијама и подршке предузетништву оваква сарадња се, истиче она, чини врло природном и логичном.

„Нама је пођеднако важно и зелено предузетништво, али и социјално и женско предузетништво. Желимо да направимо корак даље у том смислу и да останемо предводници зелене транзиције у Србији. Сматрамо да је ово партнерство прави начин ка постизању тог циља“, рекла је Мићановићева.

U Grčkoj ove godine rekordan priliv od turizma, veći od 18,2 milijarde evra

Преузмите андроид апликацију.