Почетна > Индекс

Индекс Нови Сад

Питали смо студенте: Зашто сте уписали Факултет спорта и физичког васпитања? (ВИДЕО)

Факултет спорта и физичког васпитања је високообразовна, научна институција у Новом Саду и део је Универзитета у Новом Саду. Налази се у централном делу кампуса у улици Ловћенска 16.

Почетком седамдесетих година јавила се потреба за образовањем висококвалификованих педагога у области физичке културе за потребе средњег образовања.

Дотадашња Виша педагошка школа образовала је кадар за потребе основних школа.

Имајући у виду настале потребе, на предлог Извршног већа Војводине, Скупштина САП Војводине, на седници Покрајинског већа и Просветно-културног већа Војводине одржаној 22. априла 1974. године донела је Закон о оснивању Факултета физичке културе са седиштем у Новом Саду.

факултет
Фото: Градске инфо
Свечано отварање Факултета одржано је 4. децембра 1974. године у амфитеатру Више педагошке школе у Ловћенској улици бб, у Новом Саду, у згради у којој се Факултет и данас налази.

Настава је почела 9. децембра 1974. године, а тај датум је прихваћен као Дан Факултета.

Школске 1981/82. године уписана је прва генерација последипломских студија.

Капацитети Факултета за извођење наставе су: две велике сале (кошарка, одбојка, рукомет, мали фудбал), мала сала (ритмичка гимнастика и плес), гимнастичка сала (спортска гимнастика), два амфитеатра, седам модерно опремљених учионица, дијагностички центар и рачунарски центар.

Фото: Градске инфо

У згради на Ђачком игралишту: велика сала, сала за борилачке спортове и фитнес кабинет. На Ђачком игралишту постоје атлетска борилишта, тениски терени, два игралишта за рукомет, кошаркашко и одбојкашко игралиште.

На Факултету спорта и физичког васпитања настава се изводи на основним, мастер и докторским академским студијама.

У разговору са студентима овог факултета, покушали смо да сазнамо зашто су се одлучили да упишу овај факултет, који су им најтежи испити, омиљени професори и где себе виде након завршетка студија.

факултет
Фото: Градске инфо

Pitali smo studente: Zašto ste upisali Fakultet tehničkih nauka? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.