Пире кромпир је многима један од омиљених прилога.
Кремаст и укусан често употпуњује јела од и са месом.
Али, да бисте направили добар пире кромпир, потребно је да знате једну важну ствар.
Наиме, већина греши у једној “ситници”.
Није га тешко направити, то сви знају, а без путера и млека он не би био тако кремаст и довољно “мокар”.
Међутим, оно што већина не зна јесте да је потребно да млеко има одређену температуру да би пире кромпир био баш онакав какав треба да буде.
Почетници и неискусне домаћице углавном узимају хладно млеко из фрижидера и сипају га директно у кромпир.
У томе и јесте највећа грешка. Млеко не сме да буде хладно.
Да би кромпир био укусан и како не би променио температуру, потребно је да млеко буде собне температуре, или мало загрејано.
Одали смо вам ову малу цаку искусних домаћица, а на вама је само да уживате у његовом укусу.
Преузмите андроид апликацију.